'ASTAGHFIRULLAH, BAWA-BAWALAH INSAF AZALINA' - USTAZ KAZIMKUALA LUMPUR - Kenyataan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Azalina bahawa isu berpegang tangan & berpelukan tidak perlu diperbesarkan dikritik oleh Ustaz Mohd Kazim Elias. 

"Assalamualaikum. Lama sungguh saya mendiamkan diri di dalam arena Facebook ini. Rasa aman bila tak muat naik status atau berkongsi info. 

"Tapi rasanya lagi tidak aman bial terbaca laporan ada orang yang mengatakan kalau setakat berpegang-pegang tangan atau adegan-adegan tertentu antara bukan mahram dalam drama dan filem tak payah diperbesarkan. Disuruhnya pula berfikiran terbuka dan jangan disempitkan. 

"Astaghfirullah. Sepatutnya usaha untuk menambah baik dan patuh pada perintah Allah wajib disokong. 

"Untuk 'akak' yang bercakap demikian, bawa-bawalah insaf. Hidup di dunia tak lama. Kuasa menteri pun apa sangat. Kita ini makhluk Allah, hamba Allah. Kalau kita tidak mampu menjadi baik, tetapi janganlah halang orang lain nak jadi baik. 

"Yang haram tetap haram walaupun sekadar lakonan," katanya.

Netizen juga mengkritik kenyataan bodoh Datuk Seri Azalina yang baru saja dilantik sebagai menteri itu sebagai tidak cerdik dan terlalu memfokuskan hidup pada duniawi. - THEHYPEMEDIA.COM


Category Article

What's on Your Mind...